Dactrust
Contacteaza-ne

Ultimul trend din lumea cafelei – adaosul de azot?

Știați că în fiecare zi se consumă în lume aproximativ 2,25 de miliarde de cafele? Probabil că și voi contribuiți mai mult sau mai puțin la aceste cifre impresionante și nu e de mirare că avem din ce în ce mai multe cafenele. Doar că – se vede clar – cafeaua nu mai este neapărat despre un aport utilitar de cafeină. Consumatorii, în special cei din generația mai tânără caută și altceva. Adesea caută o experiență în sine, un gust aparte, o notă creativă. Iar din această cerere se naște și oferta. Din ce în ce mai competitivă.

Însă, deși există deja o varietate bogată de sortimente de băuturi pe bază de cafea – rece, caldă, cu lapte, cu spumă, cu frișcă – ba chiar și cu adaosuri creative din plin (de la arome și siropuri până la biscuiți și bomboane de ciocolată integrate în conceptul și designul preparatului din cafea), iată că unii și-au dorit și mai mult. Astfel s-a născut așa-numita „nitro coffee.”

Practic, este o cafea obținută prin presare la cere și îmbogățită cu… Azot. Sună ciudat? Ei bine, se pare că nu e neapărat o practică nouă, cel puțin nu în rândul producătorilor mari de băuturi. Și – abia asta s-ar putea să vă surprindă cu adevărat – se poate ca o astfel de cafea să fie chiar mai bună și mai sănătoasă decât alternativa clasică. Pe de o parte, se știe că sortimentele „cold brew” au o aromă mai intensă prin natura procesului propriu-zis, dar și azotul contribuie din plin. În primul rând, infuzia de azot va transforma consistența oricărei băuturi într-una densă și spumoasă, dar mai important de atât (mai ales pentru cei care țin la siluetă) este că azotul ne păcălește și simțurile și tinde să ne lase o senzație de gust dulce, chiar și în absența oricărui adaos de zahăr sau îndulcitori.

De ce nu s-a făcut până acum, dacă tot se practica în industrie, iar rezultatul final pare să fie plin de beneficii? Pentru că azotul nu se amestecă la fel de ușor cu lichidele pe cât o face clasicul dioxid de carbon așadar, ambalarea unui produs pentru larg consum a fost până de curând un coșmar. Nici acum nu se face ușor, dar se lucrează de zor la soluțiile optime și veți vedea în următorii ani astfel de cafele… Așteptăm să experimentați și să ne spuneți cum vi se par!

Consultanta gratuita
, , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza