Dactrust
Contact us

Turismul viticol

Fie pentru city-break-uri, fie pentru sejururi ceva mai îndelungate, iubitorii de călătorii par a fi din ce în ce mai interesați de circuite prin care să descopere vinuri noi. Tururile gastronomice se practică deja de ani buni și se știe că preparatele fac parte din cultura locurilor, așa că pentru regiunile viticole pare o extensie firească și descoperirea componentelor culturale oenologice.

Deocamdată se presupune că acest tip de turism este dezvoltat într-o proporție de aproximativ 20% din adevăratul său potențial, dar cu siguranță este o nișă în expansiune. Iar unul dintre factorii care contribuie la creștere este apariția unor adevărate „drumuri ale vinurilor,” adică itinerarii special concepute pentru explorarea podgoriilor și cramelor.

În România suntem, probabil, cu mult mai în urmă de acel procent de 20%. La urma urmei, s-a materializat abia recent (dintr-un demers privat) platforma Crame România, cu hărți reprezentative pentru universul românesc al strugurilor și vinurilor. Conceperea unor trasee optimizate în așa fel încât să faciliteze experiențe cât mai plăcute și variate de explorare și degustare pentru turiști este, oare, la acest moment, doar un sâmbure de plan?

Cu siguranță merită investigat și investit. Căci potențial avem din plin! Și ar fi o minunată oportunitate de creștere și de expunere, pentru că România merită să însemne pentru restul lumii mai mult decât un Dracula care nici măcar nu-i chiar de-al nostru…

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza