Dactrust
Contacteaza-ne

Turismul românesc din 2015 în cifre și detalii

În cel mai recent articol v-am vorbit despre rapoartele publicate online de către Institutul Național de Statistică și v-am atras atenția asupra unui raport care sintetiza situația turismului din 2015 în România. Ei bine, există încă un raport, mult mai amplu, cu o mulțime de concluzii nuanțate pentru starea turismului românesc. Cu siguranță este o veste minunată că lucrurile merg în direcția bună, dar este important să știm unde suntem, ce facem bine și unde greșim pentru a face progrese și mai mari, iar pentru aceasta vă invităm să citiți raportul integral de aici.

Însă, dacă se întâmplă să nu aveți acum suficient timp, punctăm mai jos principalele concluzii și sperăm că acestea vă vor stârni curiozitatea pentru restul de date prețioase:

  • cele mai multe dintre hotelurile din România sunt clasificate cu 3 stele (42,5%), iar pe locul al doilea sunt cele cu 4 stele (26,4%);
  • deloc surprinzător, cele mai multe unități de cazare sunt în județul Constanța (13,6%), urmat de Brașov (11,6%) și de București (8,9%);
  • 48,9% dintre turiștii români s-au cazat în hotelurile de 3 stele, iar 23,5% dintre ei în cele de 4 stele;
  • în schimb, aproape 70% dintre turiștii străini s-au cazat în hotelurile clasificate cu 4 și 5 stele;
  • cei mai mulți turiști străini vin din Germania (11,9%), Israel (9,8%) și Italia (9,5%);

Dacă sunteți interesați de mai multe detalii, de nuanțe sau de zone ori informații mult mai punctuale, vă invităm călduros să parcurgeți integral rezultatele publicate de INS. S-ar putea să observați tendințe interesante și v-ar putea ajuta să vă adaptați strategiile în funcție de comportamentul real raportat în zona voastră de interes (de exemplu, poate v-ar ajuta să aflați că cei mai mulți turiști străini din zona litoralului vin din Germania, dar în zona montană cei mai mulți sunt israelieni, cu o pondere aproape de trei ori mai mare decât nemții).

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza