Dactrust
Contacteaza-ne

Trei sfaturi surprinzătoare din partea unor chefi

Ne-am obișnuit ca marii bucătari să dea sfaturi de mare finețe, să ne vorbească despre ingrediente rarisime și să ne învețe chichițele unor preparate pe care abia dacă le putem pronunța. Însă n-ar fi rău să mai aflăm din când în când și despre lucrurile de bază, pentru că în viața de zi cu zi nu gătim prea des atât de complicat. În plus, dacă nu suntem stăpâni pe ABC-ul bucătăriei, este greu de crezut că ne vor reuși preparatele de finețe. Așa că ne-am gândit să căutăm și sfaturi ceva mai ușor de digerat.

1. Celebra sare în bucate – cu toții punem sare în preparate și, culmea, nimeni nu ne învață ce înseamnă de fapt „după gust”. E drept, gustul este ceva profund personal, însă ar fi bine să reținem că gustul nu se dă la final, ci treptat, pe parcursul procesului de gătire. Tin Vuong, chef american de mare succes, ne atrage atenția că inclusiv sarea trebuie adăugată pe toată durata preparării, pentru că la final vom fi folosit la fel de multă sare, doar că adaosul progresiv și degustările periodice le permit ingredientelor nou-adăugate să își maximizeze potențialul de aromă.

2. Timpul de preparare – ar putea să pară evident pentru unii, dar cu siguranță nu este un aspect universal cunoscut faptul că fiecare cuptor este, în esență, diferit, iar timpul de preparare menționat în rețete este orientativ, o recomandare cu marjă de eroare. Molly Hanson, expert patiser, vă reamintește să fiți cu ochii pe orice ați avea la cuptor și n-ar strica nici să apelați la trucuri de modă veche, cum ar fi să întoarceți tava pentru a fi 100% siguri că preparatul se coace uniform.

3. Legume și legume – dacă pentru carne lucrurile sunt ceva mai simple, pentru că un termometru clarifică instant dacă preparatul este corespunzător făcut, pentru legume nu există neapărat certitudini. Însă Amanda Cohen, chef la un restaurant vegetarian din New York vă oferă două repere rezonabile: orice legume verzi preparați la tigaie, acestea ar trebui luate de pe foc imediat ce frunzele prind o nuanță de verde aprins; în schimb, leguminoasele preparate la cuptor pot avea nevoie să stea la copt chiar și o oră jumătate, la foc mic.

Iar sfatul nostru este să folosiți întotdeauna echipamente profesionale de cea mai bună calitate, pentru că standardele acestora se reflectă în preparatele finale, cu atât mai mult în domeniul HORECA.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza