Dactrust
Contacteaza-ne

Topul bucătarilor cu cele mai multe stele Michelin

V-am scris de curând despre celebrul Ghid Michelin și vă spuneam atunci că distincția supremă care se acordă unui restaurant este rangul de „trei stele Michelin”. Însă marii bucătari, deși nu primesc ei propriu-zis vreo distincție, pot aduna oricât de multe stele Michelin în palmaresul lor de la restaurantele pe care le conduc. Așadar, dacă v-ați întrebat vreodată care sunt cei mai buni bucătari ai momentului, sunteți pe cale să aflați.

Pe primul loc se aflăJoël Robuchon, cel care a fost numit „chef-ul secolului” (probabil pe bună dreptate, acesta fiind inclusiv unul dintre pionierii gastronomiei moleculare), și are în prezent 25 de stele Michelin, cumulate de la restaurantele sale din Paris, Bordeaux, Bangkok, Hong Kong, Las Vegas (primul și singurul restaurant cu trei stele Michelin din oraș), Londra, Macao, Monaco, Singapore, Taipei și Tokyo. Însă recordul său a fost la un moment dat de 28 de stele și ar putea să-l egaleze din nou, căci „imperiul” său este în expansiune.

Pe locul al doilea îl găsim cu 21 de stele pe Alain Ducasse, omul din spatele restaurantului Le Jules Verne despre care de asemenea v-am scris cu puțin timp în urmă, aici. Firește, și acesta patronează restaurante în întreaga lume: 14 în Franța (dintre care 11 restaurante în Paris și 1 în Saint-Tropez), 3 în Monaco (2 în Monte Carlo), 2 în Londra, 2 în Tokyo, 2 în Statele Unite (New York și Las Vegas), 1 în Hong Kong și încă 1 în Doha. Ducasse a fost primul bucătar din lume care a reușit să adune 6 stele Michelin și este recunoscut pentru extraordinara sa atenție la detalii.

Iar pe locul al treilea, deși la mare distanță (conform numărului actual de stele – 7) descoperim un nume foarte cunoscut – Gordon Ramsay. Despre el merită să vă scriem la un moment dat un articol aparte, dar deocamdată vă spunem că recordul său a fost de 16 stele Michelin și, în plus, reușește de 15 ani să își mențină restaurantul din Chelsea la rangul de 3 stele Michelin, ceea ce este o adevărată performanță în domeniu. Încă o informație interesantă despre el ar fi că mentorul său a fost tocmai ocupantul primei poziții al acestui clasament și are tot timpul să îl întreacă…

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza