Dactrust
Contacteaza-ne

Tacâmurile, eticheta și ce comunică

Într-o lume în care mâncăm din ce în ce mai des pe fugă și apelăm nesănătos de frecvent la fast-food, nu prea mai avem timp să ne gândim și la bunele maniere din timpul mesei ori la etichetă. Și, e drept, poate că unele reguli nu-și mai găsesc locul în cotidian, însă există și câteva elemente care țin pur și simplu de comunicare, iar atunci când sunt cunoscute și de clienții restaurantelor și de personal experiența unei mese luate în oraș poate fi mai lină. Așadar, vorbim despre ce exprimă poziția în care vă lăsați tacâmurile, un cod aproape universal (deși există mici variații culturale).

De exemplu, atunci când încă nu ați terminat de mâncat și doar luați o pauză, ar trebui să așezați furculița și cuțitul în centrul farfuriei, într-o poziție de așa natură încât vârfurile tacâmurilor să se atingă, per ansamblu în forma unui V întors, cu un unghi mai amplu.

Altfel, se prea poate să vi se ia farfuria din față sau cel puțin să treceți printr-o discuție stânjenitoare cu ospătarul pe această temă. Atunci când chiar ați terminat de mâncat, cuțitul și furculița ar trebui să fie așezate paralel, una lângă cealaltă, într-o poziție diagonală în raport cu farfuria (dacă ați vizualiza în farfurie cadranul unui ceas, mânerele tacâmurilor ar trebui să fie poziționate pe cifra 4, iar vârfurile pe 10, cu mențiunea că cele din urmă nu ar trebui să atingă chiar marginea exterioară, ci ar trebui să fie puțin mai interior – acolo unde există de regulă o mică adâncitură – pentru a evita ca acestea să cadă atunci când este luată farfuria). Tăișul cuțitului ar trebui să fie spre interior, iar pentru furculiță alegerea vă aparține dacă dinții vor fi orientați spre interiorul farfuriei sau invers.

Pentru clarificări și încă niște reguli de bază, vă invităm să urmăriți videoclipul de mai jos:

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza