Dactrust
Contact us

Rezerve, dar nu risipă

Epidemie. Pandemie. Virus. COVID19.

Cu siguranță nu traversăm o perioadă grozavă, dar este foarte important să facem tot ce se poate în materie de prevenție. Și esre esențial să nu intrăm în panică.

Avem nevoie de precauție, informare corectă și niște provizii. Nu de panică, fake news inflamatorii și alimente cumpărate în exces, care s-ar putea transforma în risipă. Însă, nu vorbim doar despre alimente consacrate ca fiind perisabile. Știați că inclusiv carnea păstrată la congelator are o durată limitată de viață? În general se recomandă următoarele intervale pentru fiecare tip de aliment:

  • carne de pui (pui întreg) – cel mult 1 an (valabil și pentru curcan)
  • carne de pui (componente) – cel mult 9 luni
  • cotlete (porc, vițel sau miel) – 4 luni, cel mult 1 an
  • pește – 3 luni, cel mult 8 luni
  • organe – 1 lună sau 2
  • vânat – 8 luni, cel mult un an
  • crustacee – 3 luni, cel mult un an
  • unt – 6 luni, cel mult un an
  • brânzeturi tari – 6 luni
  • fructe și legume – 8 luni, cel mult un an
Consultanta gratuita
, , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza