Dactrust
Contacteaza-ne

Rețete de miel pentru masa de Paște

Dacă spunem Paște, cu siguranță spunem și miel. Și la fel de sigur este că în fiecare bucătărie există un fel aparte în care se pregătesc preparatele din miel, începând cu amestecul secret de ingrediente care compun baițul și până la proporția de mirodenii care vor desăvârși friptura. Dar ce ați spune dacă am îmbogăți puțin tradiția cu niște note creative?

Noi ne-am gândit că ar merita să experimentați cu arome noi, așa că am căutat câteva rețete pe care, cine știe, poate că le veți adăuga în propriul repertoriu de tradiții pentru următoarele sărbători pascale. Nu vă faceți griji, începem lent, cu o rețetă de-a lui Jamie Oliver, rețetă care nu se abate neapărat de la tradiționalul cuminte, dar care sigur va avea o savoare aparte grație mentei proaspete pe care celebrul bucătar ne încurajează să o folosim generos pentru carne.

Continuăm cu ceva (poate?) mai exotic – cotlete de miel cu rozmarin și struguri – o alternativă delicioasă pentru cei care preferă și un strop de contrast dulce, care adesea potențează celelalte arome.

Și încheiem cu adevărat magistral, cu o coroană (în sensul cel mai propriu) de coaste de miel pregătite impecabil. Rezultatul final va fi de mare efect și nu este chiar atât de dificil de obținut precum pare, dar oricum am ales pentru voi o sursă care explică în detaliu pașii. Ba, găsiți aici ponturi bune de reținut pentru orice formă și ocazie în care veți găti carne de miel.

În rest, gama de alternative este practic nelimitată. Frumusețea gătitului e tocmai în libertatea de exprimare și chiar ne-ar plăcea să citim în comentarii cum preferați voi să vă exprimați în materie de miel și delicatese pascale. Spor la gătit și pregătit!

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza