Dactrust
Contacteaza-ne

Reteta unui local de succes?

Ce conteaza cel mai mult pentru clientii care intra in localul dumneavoastra? Probabil ca primele raspunsuri care v-ati gandi sunt calitatea serviciilor si calitatea preparatelor. Si nu v-am contrazice. Totusi, exista studii care au subliniat importanta unei serii de cinci alte elemente: curatenia, iluminatul adecvat, mirosurile din ambient, mobilierul confortabil si privelistea pe care o au la dispozitie clientii spre exteriorul localului.

Fireste, nu v-am recomanda vreodata sa faceti rabat de la calitatea serviciilor sau a produselor pentru a investi in oricare dintre cei cinci factori, dar v-am spune oricand ca ar fi bine sa aveti grija de cele cinci aspecte imediat dupa calitatea oferita. De asemenea, merita mentionat ca studiul s-a axat in primul rand pe localurile de tip cafenea (localuri care incep sa devina mai degraba spatii sociale, in care clientii petrec mult timp si il petrec altfel fata de cum l-ar petrece intr-un pub sau intr-un restaurant – de exemplu, ca spatiu de lucru). La fel, ar fi bine de retinut ca studiul s-ar putea sa ajunga la concluzii usor diferite daca ar urmari strict obiceiurile de consum si preferintele consumatorilor din Romania.

Insa, chiar si cu aceste sublinieri si poate in ciuda unor mici rezerve, v-am recomanda sa aveti grija si la cele cinci elemente mentionate mai sus. Cu siguranta nu au cum sa strice. In plus, se pot face mici ajustari fara sa depuneti neaparat eforturi semnificative.

Astfel, pentru iluminat, chiar daca nu puteti beneficia de lumina naturala, puteti opta pentru surse de lumina artificiale care sa semene cat mai mult cu spectrul natural. La capitolul ventilatie, va putem ajuta cu solutii care sa elimine aromele imbietoare in imediata apropiere a intrarii (pentru a atrage mai multi clienti din strada) si putin inauntru, in zonele potrivite, pentru a mentine vii simturile celor de la mese. Pentru mobilier s-ar putea sa fie nevoie de o investitie, insa confortul clientilor ar fi fost ideal de luat in calcul de la bun inceput. Probabil ca vederea spre exterior ramane elementul asupra caruia aveti cel mai mic grad de control, iar aceasta daca exista ferestre de la bun inceput; dar, cu putina creativitate, exista variante pentru orice spatiu. Cat despre curatenie… ni se pare o conditie implicita esentiala si nu va putem recomanda mai mult decat solutii profesionale pentru curatare si intretinere, eventual materiale durabile pentru decor si mobilier, special concepute pentru nevoile uzului HORECA.

Consultanta gratuita
, , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza