Dactrust
Contacteaza-ne

Restaurante în epoca Instagram

Fie că vă place sau nu, trăim în epoca rețelelor sociale, iar regina neîncoronată a momentului este Instagram. Și sigur s-a întâmplat măcar o dată să vedeți în restaurante cum aproape li se răcește mâncarea în farfurie unor fotografi amatori care căutau unghiul perfect pentru preparatul comandat. Sau, cine știe, poate chiar și voi aveți această plăcere vinovată? Cert este că fenomenul e cât se poate de real, iar proprietarii de restaurante, cafenele, terase și alte afaceri din domeniul HORECA vor avea de câștigat dacă se vor adapta acestui fenomen.

Concret, ce înseamnă asta? Ei bine, pe lângă atenția specială acordată plating-ului, ceva ce oricum a contat dintotdeauna, la fel și curajul de a integra în meniu preparate creative (sau măcar re-interpretări creative ale unor feluri clasice), există inclusiv elemente care țin de designul localului în sine care pot favoriza și chiar încuraja postările fotografice ale clienților. La urma urmei, de ce nu? Poate fi o formă deloc costisitoare, dar foarte eficientă de promovare a unei afaceri dedicate ospitalității.

Vestea bună este că orice element distinctiv poate să vă facă [rapid] celebri pe Instagram și în alte rețele sociale. Poate fi vorba despre tacâmuri, mobilier, accesorii, tematică, elemente decorative. Orice! Inclusiv (sau mai ales?) în toaletele deja celebre pentru selfie-uri. Însă, se poate face chiar mai mult; de exemplu, iluminatul care să favorizeze fotografiile, panouri sau zone special concepute pentru fotografii [de grup], game cromatice pentru întregul decor care să iasă în evidență, poate chiar să le puneți la dispoziție iubitorilor de poze și „recuzită” specială etc.

Ideal ar fi ca ambientul în sine să îi facă pe clienți să își dorească să își împărtășească experiența din acel loc cu toate celelalte contacte din rețelele lor sociale. Acesta ar fi semnalul care ar confirma că, într-adevăr, spațiul este „prietenos” cu Instagram, ceea ce ar trebui să ducă la o creștere organică. Și poate că fenomenul nu e neapărat nou în industria ospitalității… Restaurantelor și cafenelelor cu ceva special li s-a dus întotdeauna vestea – doar că acum vestea se poate răspândi mult mai repede și mult mai departe!

Consultanta gratuita
, , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza