Dactrust
Contacteaza-ne

Prima ediție a Bucharest Coffee Festival

Ne bucurăm că în România pare să crească semnificativ interesul pentru cafeaua de bună calitate, preparată impecabil. Noi ținem mult la echipamentele menite să prepare espresso și alte varietăți de cafea exact așa cum trebuie, pentru a surprinde maximal aroma și proprietățile cafelei, așa că nu putem decât să salutăm inițiativele dedicate cafelei, cu atât mai mult dacă dovedesc și un adevărat respect față de aceasta. Iar o dovadă bună în sprijinul popularității cafelei cu adevărat bune este și înmulțirea evenimentelor cu și despre cafea, cu degustări, cu demonstrații, cu latte-art etc.

Ei bine, între 5 și 8 mai s-a organizat prima ediție a Bucharest Coffee Festival, eveniment care își propune să devină unul de marcă, consacrat, la fel cum sunt și cele cu tradiție din alte mari capitale ale lumii (Londra, New York, Istanbul). Cele câteva zile de training-uri, workshop-uri, concursuri, degustări etc. au fost deschise publicului larg, la Crystal Palace Ballrooms, în sălile București și Atena. Intrarea a fost gratuită, iar spectacolul a fost garantat de expozanți și participanții specializați în arta cafelei.

De fapt, tot în cadrul acestui eveniment s-a desfășurat și ediția 2016 a Concursului Național de Barista și Brew, iar cștigătorii nu doar că și-au asigurat aplauze, premii și recunoaștere la nivel național, ci vor reprezenta România la Campionatul Mondial de la Dublin, organizat între 22 și 25 iunie.

Ne-ar plăcea ca aceasta să fi fost cu adevărat prima ediție dintr-un șir lung și de succes de astfel de evenimente. Pasionații de cafea merită să aibă acces la astfel de demonstrații și merită să înțeleagă importanța preparării unei cafele cu adevărat bune, indiferent dacă preferă un espresso condensat, aroma cafelei la ibric, clasicul filtru sau orice altceva. De asemenea, ne-am bucura să vedem din ce în ce mai mult interes și față de aspectul estetic al cafelei și știm sigur că am avea oameni suficient de talentați încât să facă într-adevăr artă în ceștile de cafea.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza