Dactrust
Contacteaza-ne

Poate preferați recorduri cu hamburgeri

Recordurile despre pizza de săptămâna trecută ne-au deschis apetitul pentru mâncăruri-eveniment. Pentru că locul în Guinness Book of Records se câștigă cu fast, cu spectacol, cu performanță și, de cele mai multe ori, cu comunitatea. Mâncarea ne aduce cu adevărat împreună în fel de fel de împrejurări, iar dacă e să o privim din punctul de vedere al Cărții Recordurilor, ei bine… Chiar nu mai vorbim doar despre pizza sau orice altceva, ci despre valori extreme și idei trăsnite.

Așadar, haideți să investigăm câteva dintre succesele răsunătoare în care au fost implicați… Hamburgeri,

Cel mai mare hamburger din lume a cântărit 913,54 kg și a avut în compoziție 23,81 kg de roșii, 22,68 kg de salată, 27,22 kg de ceapă, 8,62 kg de murături, 18,14 kg de brânză americană și 7,48 kg de bacon. Recordul a fost înregistrat în 2012, firește, în S.U.A.

OK, are aproape o tonă, dar veți spune că a fost făcut pentru spectacol. Însă e posibil să fiți surprinși să aflați că cel mai mare hamburger pe care chiar îl puteți comanda (dacă dați comanda cu 48 de ore înainte) cântărește nu mai puțin de 350 kg (352,44 kg mai exact). Acest record, omologat încă din 2011 (tot în S.U.A.) este de fapt unul dublu, pentru că acest hamburger este și cel mai scump din lume, respectiv 5.000$.

La un asemenea preț probabil că ar fi mai bine să rămânem la hamburgeri ceva mai mici. Dar oare câți se pot mânca într-un minut? În 3 minute? Sigur nu e loc de savurat gustul, dar performanța cere sacrificii și nu poate fi ușor să mănânci 4 burgeri într-un minut, chiar dacă Peter Czerwinski, canadianul care a reușit să facă asta în 2013, este dovada vie că se poate. Interesant este că proporția pare să se păstreze și dacă se mărește intervalul de timp – de exemplu, recordul pentru 3 minute este de 12 hamburgeri și îi aparține (din 2014) japonezului Takeru Kobayashi.

Iar acum, la final, dacă v-am făcut poftă cumva, vă invităm să vă gândiți bine dacă nu cumva v-ar fi de folos asta. Cine știe, poate stabiliți vreun record 🙂

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza