Dactrust
Contacteaza-ne

Paste cu surprize

În Statele Unite se spune că octombrie este luna pastelor, așa că la sfârșit de „Brumărel” n-am vrea să ratăm ocazia de a celebra măcar cu un articol una dintre cele mai iubite categorii de preparate din lume (deși, dacă sunteți abonați la newsletter-ul nostru, știți deja că pastelor le-am dedicat câteva dintre ofertele noastre speciale de săptămâna trecută; apropo, dacă nu sunteți abonați, timpul nu e pierdut – nu aveți decât de adăugat adresa de e-mail în câmpul de pe pagina principală a site-ului nostru și sigur nu veți mai pierde niciuna dintre promoțiile DACTRUST).

Revenind la paste… Știați că în întreaga lume se prepara paste în aproximativ 600 de forme? Spaghetti, tortellini, gnocchi, fusilli, farfalle, tagliatelle, penne, rigatoni etc. La fel, culoarea lor diferă în funcție de ingrediente – de pildă, cele cu o pondere mai mare de făinuri integrale tind să fie mai închise la culoare; de asemenea, câștigă teren pastele în culori vii, cu spanac sau roșii sau alte adaosuri care transformă nuanțele obișnuite de crem în amestecuri colorate. Și sigur că inclusiv istoricul pastelor este plin de varietate, mai ales pentru că nu există neapărat un consens în ceea ce privește originea lor. Unii spun că există dovezi clare că se mâncau cu poftă paste în China chiar și acum 7 000 de ani. Etruscii s-ar părea că erau și ei iubitori de paste încă de acum aproximativ 2 500 de ani, deși legendele îi tot atribuie meritul lui Marco Polo. Oricum, măcar e destul de clar că Thomas Jefferson a fost cel care a popularizat macaroanele în Statele Unite.

Însă, prezentul este mai impresionant decât trecutul și avem cifre riguroase care demonstrează aceasta. De exemplu, știați că în Italia se prepară în fiecare an circa 2,75 de milioane de tone de paste? Nici Statele Unite nu sunt neapărat foarte în urmă, producția de acolo fiind de 1,9 milioane de tone. Așa că nu e de mirare că, în medie, un italian mănâncă aproape 25 kg de paste în fiecare an, iar un american aproape de 8 kg. Dar știm cu toții că sunt bune… al-dente, cu sos alb, cu sos roșu picant sau cine știe cum altfel.

Consultanta gratuita
, , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza