Dactrust
Contacteaza-ne

Cel mai longeviv hotel din lume

La orice țară și domeniu ne-am uita vom descoperi că astăzi orice afacere nouă are mari dificultăți să reziste pe piață, iar procentul de companii care se închid în primul an de activitate este uriaș. Sigur, este tentant să spunem că aceasta se întâmplă din cauza presiunii mari a concurenței, iar când ne uităm la numele cu vechime ne gândim aproape imediat că au un mare avantaj din simplul fapt că și-au început existența în vremuri care erau, probabil, mai puțin tulburi. Însă nu este neapărat așa; în plus, a ține pasul cu schimbările și a te re-inventa constant pentru a rămâne actual, dar în același timp să ții de nucleul care ți-a asigurat succesul până atunci este o provocare uriașă.

Mai mult, în domeniul ospitalității chiar pare semnificativ mai dificilă o asemenea reușită, pentru că succesul depinde de un cumul enorm de factori, mulți dintre aceștia fiind chiar la nivel de detaliu și destul de mulți dintre factori tind să fie legați de servicii, ceea ce este până la urmă un aspect extrem de subiectiv.

Totuși, iată că succesul pe termen lung este posibil, iar hotelul Nishiyama Onsen Keiunkan din Kyoto, Japonia, este dovada uluitoare și incontestabilă. S-ar putea să vă vină foarte greu să credeți asta, dar iată că hotelul și-a menținut activitatea timp de mai bine de 1 300 de ani. Da, ați citit bine – o mie trei sute de ani! Fujiwara Mahito a pus bazele acestui loc în anul 705 d. Hr., iar hanul de atunci este deja la cea de-a 52-a generație de proprietari. Hotelului de astăzi i se atribuie patru stele, ceea ce înseamnă că s-a tot lucrat la conservarea standardelor de calitate și confort la un nivel corespunzător cerințelor contemporane, însă în același timp i s-a păstrat specificul ospitalier japonez, atmosfera autentică tradițională și i s-a cultivat izul istoric.

Sperăm că v-am trezit curiozitatea, pentru că sigur merită făcut un studiu de caz detaliat și credem că toți cei dedicați domeniului HORECA ar avea din plin de învățat de la o legendă încă în viață.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza