Dactrust
Contacteaza-ne

Oktoberfest 2016

Probabil că nu mai are nevoie de cine știe ce prezentare conceptul „Oktoberfest” și estimăm că îl asociați instant cu bere, cu Germania, cu hangițe blonde în port populat nemțesc purtând în brațe un număr impresionant de halbe. Cu siguranță este o experiență care merită încercată la prima mână, deși în ultimii ani conceptul pare să fi început să „migreze” și spre alte teritorii (inclusiv în România, la Brașov), spre deliciul iubitorilor de licori din hamei.

Însă Oktoberfest-ul autentic e doar unul și tocmai s-a încheiat cea de-a 183-a ediție a festivalului berii, eveniment care a reușit să adune la Munich, între 17 septembrie 2016 și 3 octombrie, aproximativ 5,6 milioane de vizitatori (și, mai presus de orice dubiu, vizitatori-consumatori). Da, chiar atât de mulți! Și, culmea, au fost cu 300 000 mai puțini decât în 2015 (ceea ce s-a reflectat și într-un consum mai mic cu aproximativ 12-15 procente, atât pentru băuturi, cât și pentru mâncare).

Oricum, este clar că a fost un moment așteptat de o mulțime de oameni. Și merită adăugat că Oktoberfest nu este doar despre bere. Sigur, are multă legătură cu respectiva băutură, însă nu este doar o colecție de corturi și mese unde se consumă alcool. Evenimentul, per anamblu, include o serie de elemente tradiționale, de la parade de costume tradiționale în Munich, la concerte susținute de fanfară, cu instrumente de alamă, specifice Bavariei, precum și momente simbolice ca: desfacerea primului butoi de bere (responsabilitatea primarului orașului Munich, în cortul Schottenhamel), o procesiune religioasă și salve de armă pe treptele monumentului Bavariei).

De asemenea, deși s-ar putea să sune contra-intuitiv pentru o sărbătoare a berii, evenimentul are și componente dedicate familiei (de pildă, există două zile declarate categoric drept „family days”, cu prețuri mai mici pentru toate spectacolele și biletele pentru toate punctele de atracție de la bâlci).

Așadar, Oktoberfest sună bine și, chiar dacă ediția din 2016 s-a încheiat, puteți deja să vă faceți planuri pentru Oktoberfest 2017, eveniment care va avea loc în aceeași perioadă: 16 septembrie – 3 octombrie.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza