Dactrust
Contacteaza-ne

Lumea HORECA și sustenabilitatea

Știați că turismul este responsabil pentru aproximativ 5% din totalul emisiilor poluante care contribuie la efectul de seră? Mai mult, se estimează că până în anul 2035 cantitatea acestor gaze cu efect de seră va crește cu 130%. Și nu e de mirare – industria hotelieră a crescut în 2018 cu 2,3% (ajungând la încasări de peste 1,28 triliarde €), iar dacă se menține ritmul actual, până în 2050 vor apărea pe piața internațională încă 80 000 de hoteluri.

Firește, ne bucură că lumea ospitalității e în plin avânt, dar pentru ca industria hotelieră să poată respecta Acordul de la Paris (Convenția-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice) ratificat în 2016 s-ar părea că ar fi necesară o scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu circa 90% / per cameră / per an până în 2050. Ce se poate face?

  • diminuarea risipei de alimente (de exemplu, prin aprovizionarea de la furnizori locali)
  • minimalizarea risipei de apă (de pildă, sisteme moderne de dușuri care filtrează singure apa)
  • eliminarea plasticului (începând cu obiectele de unică folosință, sticlele pentru apă sau pungile din plastic)
  • conservarea resurselor de energie (iar diminuarea costurilor din acest spectru este un alt beneficiu implicit)
  • renunțarea la „hârțogăraie” (sistemele electronice de management din ziua de astăzi chiar ușurează operațiunile și fac mai plăcută inclusiv experiența călătorilor)
  • pentru proprietățile care abia se construiesc există și soluții la nivel arhitectural pentru a diminua semnificativ risipa de orice fel.

Și, firește, pe lângă toate acestea, este importantă și încurajarea activă a unor comportamente care să susțină această mentalitate a sustenabilității (de la îndemnul deja din ce în ce mai prezent de a folosi prosoapele de baie mai mult de o singură zi până la renunțarea la cafetierele și mini-frigiderele din fiecare cameră și înlocuirea lor cu echipamente care să funcționeze într-un spațiu comun). Mentalitatea este cea care trebuie neapărat să se schimbe pentru a susține acest proces, iar primul pas e mereu conștientizarea problemei.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza