Dactrust
Contacteaza-ne

Le Jules Verne – Poate cel mai romantic restaurant din lume?

Unii sărbătoresc Valentine’s Day, alții țin cu Dragobetele și câțiva poate chiar reușesc să celebreze dragostea chiar în fiecare zi. Ei bine, în orice categorie v-ați afla, știm că romantismul tinde să se asocieze cu cinele romantice, așa că nu strică niciodată să știți unde puteți găsi un restaurant romantic, motiv pentru care am căutat noi câteva opțiuni cu totul speciale. Însă, dintre toate alternativele pe care le-am descoperit, una dintre ele s-a detașat net de toate celelalte.

Restaurantul Le Jules Verne al lui Alain Ducasse este cel care ne-a atras atenția în mod special. Marele Chef deține, printre altele, și restaurantul din incinta Hotelului Athéné Palace din Paris, unul dintre cele doar două restaurante care au reușit să ajungă în 2016 să primească distincția supremă a Ghidului Michelin – cele trei stele. Așadar, având un asemenea nume în spate, cu siguranță veți avea o experiență de neuitat în Le Jules Verne. Însă nu am adus vorba despre acest restaurant bazându-ne doar pe reputația proprietarului, deși trebuie menționat și că acest restaurant și-a făcut loc în Ghidul Michelin (deocamdată are o singură stea, dar e departe de a fi lucru puțin chiar și una dintre cele trei).

Ei bine, de departe cel mai impresionat aspect al lui Le Jules Verne este că va completa experiența culinară desăvârșită cu o priveliște de neuitat. Nu doar că se află în Paris (orașul considerat de mulți ca fiind probabil cel mai romantic din lume), ci se află chiar în interiorul Turnului Eiffel, simbolul suprem al Parisului (și poate chiar al romantismului în sine?). Situat undeva în Pilonul Sudic, la al doilea etaj, deasupra celei de-a doua platforme pe care se opresc turiștii pentru a admira panorama. Așadar, la o înălțime de aproape 125 de metri, cei care sunt dispuși să plătească mai bine de 100 EUR pentru o masă, se desprind din mulțimea de vizitatori ai turnului și urcă până în restaurant cu un lift privat, din sticlă. Odată intrați în restaurant, el însuși cu pereți de sticlă, experiența probabil că devine dificil de transpus în cuvinte…

Oricum, fie că v-am dat o idee bună, fie că v-am instigat doar la visare, rețineți numele. Cu siguranță ar merita o vizită. Dar până atunci, bucurați-vă de romantism, oriunde și oricând reușiți să-l creați.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza