Dactrust
Contacteaza-ne

Ghidul Michelin – ediția 2019

Încep să apară noile ediții ale prestigiosului Ghid Michelin, dar se pare că încă suntem departe de momentul în care se va lansa un astfel de ghid și pentru România. În acest moment se pare că cele mai apropiate restaurante demne de stele Michelin le găsim în Ungaria sau Polonia, dar nici măcar în aceste două țări nu găsim vreun restaurant înnobilat cu maximul celor trei stele – în Ungaria există câteva cu două stele, iar în Polonia nici măcar două, ci doar localuri cu o singură stea. Așa stau lucrurile acum, iar cele mai apropiate restaurante de trei stele Michelin le găsim în Italia (Le Calandre sau St. Hubertus).

Dar cât e în ziua de astăzi un zbor din București (sau alte orașe mari din România) până într-o țară europeană mai bogată în stele Michelin? De pildă, Marea Britanie. Și ne-am gândit la Regatul Unit pentru că tocmai s-a lansat ediția pentru 2019 a ghidului. Vârful ierarhiei se menține fără nicio modificare: The Araki, Restaurant Gordon Ramsay și Alain Ducasse at the Dorchester (în Londra), respectiv The Fat Duck și Waterside Inn (ambele în Bray). Și să nu credeți cumva că e ușoară menținerea rangului odată ce a fost dobândit – ștacheta trebuie menținută constant, pentru că nu există nicio garanție că, odată intrați în ghid, vor rămâne acolo, cu atât mai puțin cu același număr de stele.

Însă, e o certitudine că e o performanță să ajungi în rândul stelelor Michelin, iar în Marea Britanie au reușit să își câștige în ultimul an prima stea Michelin 21 de restaurante. Iar dacă debutul pornește direct de la calificativul de două stele e cu atât mai impresionant. Întocmai acest succes a fost înregistat acum de Clare Smyth, „Best Female Chef,” formată sub patronajul lui Gordon Ramsay și cea care s-a ocupat de meniul sevit la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle. Cu siguranță vom mai auzi de Core by Clare Smyth.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza