Dactrust
Contacteaza-ne

Din culisele bucătăriilor profesionale

Sunt multe lucruri pe care clienții nu le știu și nu le înțeleg despre ceea ce se întâmplă într-o bucătărie profesională. Sigur, e discutabil dacă le-ar fi oricum util să le afle, pentru că raportul dintre aceștia și restaurante se conturează strict în raport cu ceea ce consumă și calitatea serviciilor. Însă nu intenționăm să „dăm din casă” pentru a justifica potențialele greșeli cauzate de presiunea enormă din spatele ușilor închise, ci vrem doar să arătăm puțin din lumea fascinantă aflată de cealaltă parte a preparatelor.

De pildă, s-ar putea să nu știți cât de importantă este uniforma bucătarului-șef. De la marele Escoffier încoace, ținuta impecabilă a devenit un simbol al profesionalismului și o formă de a arăta întregii lumi mândria de a profesa în domeniu. E drept, jachetele perfect albe (la începuturi metafore ale curățeniei) nu mai sunt neapărat norma absolută, dar conceptul ținutei rămâne fidel. În rest, faptul că astăzi sunt disponibile uniforme pentru bucătari cu imprimeuri bogate și vii colorate sau uni în cam orice nuanță, nu e decât o dovadă că lumea ospitalității a evoluat și poate că nu e rău că orice chef are acum libertatea de a-și exprima stilul unic prin îmbrăcăminte.

Totuși, ierarhia din bucătărie probabil că este unul dintre cele mai importante elemente pentru buna funcționare a oricărui restaurant. Rolurile clar atribuite eficientizează muncă și îi responsabilizează pe toți cei implicați. Și, firește, mai presus de acestea rămâne respectul față de echipă, mai ales pentru rolul pe care îl joacă fiecare în ansamblu, independent de gradul de afinitate față de omul propriu-zis din spatele rolului.

Iar ultimul aspect pe care vrem neapărat să îl menționăm aici are legătură cu esența muncii noastre. Deși suntem specializați în comercializarea unor echipamente profesionale pentru mediul HORECA, adevărul este că un bucătar adevărat trebuie întâi de toate să stăpânească impecabil arta cuțitului. Tot ceea ce oferim la DACTRUST este menit să faciliteze cât mai mult munca dintr-o bucătărie profesională, însă ABC-ul trebuie învățat riguros, de mână. De altfel, doar cineva care a trecut printr-un astfel de rodaj va pute aprecia la justa valoare ajutorul pe care îl oferă astfel de echipamente.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza