Dactrust
Contacteaza-ne

Dacă e paște, să fie miel!

Carnea de miel e aproape nelipsită de pe masa de Paște, așa că ne-am gândit să căutăm câteva rețete și recomandări de la unii dintre cei mai cunoscuți bucătari profesioniști din România. Fie că vreți să încercați ceva cu totul nou sau o ușoară reinterpretare a vreunei rețete tradiționale, credem că am găsit câte ceva pentru orice gust.

Chef Adrian Hădean recomandă călduros pulpa de miel gătită la cuptor, tihnit, la temperatură scăzută (125 – 140 de grade Celsius). E drept, ar fi nevoie de vreo cinci ore la cuptor pentru textura perfectă, dar „frăgezimea plină, rotundă, oferită de coacerea îndelungată, la temperatură joasă, e greu e egalat.” Totuși, dacă graba-i mare, pulpa se poate găti și pe grătar, preferabil cu sare de mare, rozmarin, piper și ulei de măsline.

Horia Vîrlan are și el o variantă de friptură de miel (pulpă, spată, coaste) la cuptor, coaptă la aproximativ 175 de grade, deci și ceva mai rapidă. De reținut din recomandarea sa și că nu trebuie spălată carnea de miel, ci „se șterge foarte bine cu o cârpă curată și bine umezită.”

Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu recomandă, fiecare, câte o rețetă care ar trebui să fie pe placul celor care vor să încerce preparate și gusturi noi: Chef Bontea vă propune pulpă de miel cu muștar (o bunătate cu vin alb sec, salvie, rozmarin, pătrunjel și usturoi), Chef Dumitrescu – plăcintă de berbecuț (o delicatesă cu Branza Roquefort sau Blue Auvergne și plină de arome bogate, inclusiv mărar, scorțișoară și nucșoară), iar Chef Scărlătescu – ciolan de berbec (cu unt, piper, vin, cimbru și rozmarin).

Vouă cum vă place carnea de miel? Ne-ar plăcea să citim în comentarii rețete pe care le-ați tot încercat și care s-au dovedit a fi de mare succes la mesele în familie de peste ani.

Consultanta gratuita
, , ,

Comentarii

Comenteaza