Dactrust
Contacteaza-ne

Cum se fac cele mai iubite varietăți de cafea

Mulți dintre noi iubim cafeaua și probabil că fiecare avem o anumită formă în care ne place. E drept, pentru unii cafeaua, în orice formă, e o necesitate dimineața, dar cafeaua pe care o preferăm în momentele de răsfăț e specială. Unii aleg întotdeauna un espresso scurt, neîndulcit și intens, iar alții beau cu drag un cappuccino cu multă spumă. Dar e posibil să nu știți exact care sunt diferențele dintre cele mai populare „specii” de cafea, așa că ne-am gândit să facem noi un sumar.

Espresso scurt se obține prin trecerea cafelei măcinate (7-8 grame) sub presiunea apei calde. Espresso scurt are 25-30 ml, ar trebui să aibă o culoare închisă (maro spre negru) și cea mai intensă aromă de cafea, motiv pentru care tinde să fie elementul de bază pentru restul băuturilor derivate.

Espresso lung se obține din aceeași cantitate de cafea, dar are o cantitate dublă de apă. Pare să fie discutabil dacă acesta are mai multă cafeină sau nu, dar oricum pasionații autentici recomandă mai degrabă forma scurtă. O varietate similară este și „cafeaua americană” („americano”), adesea obținută prin adăugarea de apă fierbinte la un espresso și nu neapărat prin trecerea cafelei prin mai mult abur. În schimb, espresso dublu presupune două doze „pure” de espresso în aceeași ceașcă.

Un cappuccino perfect se obține din trei părți egale de espresso, lapte fierbinte (încălzit prin tubul de abur) și spumă de lapte.

Cafeaua vieneză („viennois”) ia naștere și ea din trei părți egale, dar în loc de spumă de lapte are deasupra frișcă.

Latte Macchiato înseamnă o doză de espresso într-o cană sau într-un pahar de lapte fierbinte.

Macchiato este similar unui cappuccino, dar îi lipsește laptele. Practic, este doar espresso cu spumă de lapte deasupra.

Mocha este oricare dintre varietățile cu espresso la care se adaugă ciocolată în orice formă, fie sirop, fie ciocolată caldă etc.

Cafeaua cu lapte (Caffe au Lait) nu se prepară cu espresso, ci cu o cafea la filtru sau la ibric și lapte.

Care este preferata voastră? Mai știți și alte varietăți sau secrete?

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza