Dactrust
Contacteaza-ne

Câteva informații simpatice despre pizza

Mai știi când ai mâncat pentru prima dată pizza? Probabil că nu, dar e de presupus că ți-a plăcut și că nu te-ai oprit la prima. În schimb, se prea poate să știi unde ai mâncat cea mai bună pizza de până acum și sigur știi care sortiment îți place, de departe, cel mai mult (tip de blat, topping-uri, sos etc.). Așa că, dacă ne-am gândi fie și numai la experiența proprie cu acest preparat și la varietatea de forme în care este servit, este ușor de înțeles de ce pizza, în esența sa, este unul dintre felurile de mâncare cele mai consumate și iubite din lume (alături de paste, carne și orez).

Ceea ce probabil nu știați despre pizza este că aceasta a dat tonul modei „all you can eat”, cu deja celebra ofertă de „pizza la metru”. Și nu e de mirare, pentru că preparatul s-a născut dintr-o necesitate mai degrabă economică – simplu și rapid de făcut, sățios, nu neapărat scump și cu topping-uri nu neapărat pretențioase… ce-o fi la îndemână. Însă pizza de astăzi există în nenumărate forme reinterpretate, unele de-a dreptul exotice și câteva chiar duse la rang de artă (merită menționate aici pizza Ludovic al XIII-lea care, pentru 12.000 de dolari vă oferă un blat tradițional îmbogățit cu homar, brânzeturi fine, caviar și granule de sare australiană roz, toate alese pe sprânceană; și să nu uităm nici de pizza Royale, dedicată lui Bond, James Bond, încoronată cu foiță de aur, Dom Perignon, homar și somon de cea mai bună calitate.)

Dar sigur că cele din urmă nu sunt tocmai sortimentele consumate cu cea mai mare frecvență. De regulă exotismul se întinde cam până la ananasul din pizza Hawaii – gândiți-vă doar la meniul celor de la Pizza Hut, lanțul de pizzerii cu cea mai mare amplitudine a prezenței în lume sau al celor de la Domino, cel mai mare lanț global.

PS: Puteți să credeți că recordul de distanță pentru livrare a avut în centru o pizza vegetariană?! Trebuie investigat de ce un individ din Melbourne ar fi insistat atât de mult pentru o pizza din Londra!

Consultanta gratuita
, , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza