Dactrust
Contacteaza-ne

Tendințe culinare în 2018

Mai țineți minte vremurile în care puteam să cam numărăm pe degete locurile în care puteam să comandăm hamburgeri, piesa de rezistență a universului fast-food? Parcă nu a trecut chiar atât de mult timp, dar se vede cu ochiul liber că acest preparat a început de câțiva ani să domine meniurile, uneori reinterpretat cu mult peste fostul său rang de mâncare nesănătoasă, luată la pachet din drum și consumată cu repeziciune (adesea tot în mers). Ba, chiar sunt destule restaurante care au ales să se specializeze pe această nișă. O fi bine? O fi rău? Nu știm, dar cert este că n-ar fi rău să fim cu ochii pe următoarele tendințe care încep deja să se contureze…

Cu siguranță este de bine că multe dintre tendințe par să se concentreze pe ideea de mâncare mai sănătoasă și în același timp se remarcă ceva mai multă grijă la aspectele etice și ecologice ale originii, cultivării și procesării ingredientelor. De pildă, se pare că vor câștiga teren legumele murate și cele supuse unor procese de fermentație, acestea fiind menite să înlesnească digestia. Oarecum în aceeași notă este și preferința din ce în ce mai mare pentru legume, inclusiv pentru aportul de proteine atât de necesar; așadar, așteptați-vă la mai multe opțiuni vegane și vegetariene, în special bazate pe tofu, quinoa și semințe de chia. Firește, nu renunțăm de tot la carne, dar se pare că ne dorim din ce în ce mai mult ca aceasta să provină de la ferme ceva mai mici, în care condițiile de creștere ale animalelor să nu fie industriale, ci cât mai apropiate de firescul din natură.

Însă, nu doar digestia ocupă un loc fruntaș printre preocupările industriei, ci și cogniția, motiv pentru care turmericul, somonul sau ouăle vor înregistra rate de consum mai mari.

La fel, găsim în plină ascensiune și varietățile etnice, de la bucătăria sud-americană la notele exotice hawaiiene sau de la preparatele Orientului Mijlociu până la ce au Filipinele mai bun de oferit. Da, ne este foame de varietate și sunt atâtea arome de savurat în lumea aceasta!

Iar la capitolul plăceri vinovate, ei bine, înghețata pare să fie la putere, în varii forme și sortimente, dar și gogoșile sau croissantele umplute, preferabil cu umpluturi surprinzătoare.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza