Dactrust
Contacteaza-ne

Consumul de cafea în lume și la noi

Mulți nu-și închipuie cum ar putea să-și înceapă zilele (de lucru) fără cafea. De fapt, cu destul de puține excepții, cam toată lumea iubește cafeaua. Drept dovadă stă multitudinea de cafenele din orice oraș, dar pentru cei care preferă cifrele clare am căutat informații despre piața globală a cafelei.

Așadar, am aflat din surse sigure că – surpriză – America de Sud este principala regiune producătoare de cafea (158,93 de milioane de pungi de 60 kg), Brazilia fiind cea mai prolifică (51,5 milioane de pungi de cafea de 60 kg). Desigur, Columbia este și ea la loc de frunte în topul mondial, dar și Vietnam face parte în acest moment din top 3. Însă, țara cu cel mai mare consum de cafea pe cap de locuitor este… Olanda.

În Statele Unite, locuitorii beau, în medie, puțin peste 2 cești de cafea pe zi și majoritatea consumă această băutură mai ales pentru gust. Surprinzător sau nu, 87% dintre iubitorii de cafea par să se bucure de aroma acesteia acasă, cafelele de la serviciu clasându-se abia pe locul al doilea în ierarhie. E de înțeles dacă ne gândim că 58% dintre băutorii de cafea o consumă pentru a se trezi – e preferabil să ajungi la muncă deja treaz. Iar 32% dintre americani spun că apelează la cafea (sau ceai) atunci când se simt obosiți.

În România se pare că ne situăm sub media Uniunii Europene la capitolul consum de cafea – 2kg/cap de locuitor, adică mai puțin cu 60% față de alte țări europene. Însă, acest segment este în creștere și se vede clar că avem mult de recuperat. Același lucru este valabil și pentru nișa cafelelor „to go,” deși nu e de mirare că cei mai mulți români optează pentru cafeaua la ibric, făcută acasă, dacă și americanii, mândri părinți de Starbucks, beau cafea preponderent acasă.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza