Dactrust
Contacteaza-ne

Clătite-record

Lumea deserturilor e, în general, una complicată, pentru că majoritatea rețetelor sunt complexe, necesită mișcări și cantități precise, ba, uneori, solicită adevărată maiestrie. Totuși, unul dintre cele mai populare deserturi din lume pare să se întrupeze din câteva ingrediente simple și doar câțiva pași ușor de urmat. Vorbim, desigur, despre clătite și, chiar dacă inclusiv pentru ele e nevoie de puțin spirit culinar (pentru a nimeri consistența optimă și pentru a le manevra), sunt departe de efortul solicitat de creme, aluaturi sau patiserie.

Însă rezultatul final e delicios și poate căpăta arome surprinzătoare dintr-o singură mișcare, căci umplutura sau toppingul e la alegerea celui care le va savura. Așa că nu e de mirare că minunatele clătite sunt atât de iubite în toată lumea. De fapt, sunt atât de iubite încât au inspirat chiar și câteva recorduri mondiale interesante, recorduri care, firește, au solicitat resurse de anvergură și implicarea multor pasionați.

Primul record notabil este pentru cea mai mare clătită, cu un diametru de 15 metri și o grosime de 2,5 centimetri. Nu e de mirare că a fost nevoie de macarale și platforme speciale pentru a o prepara și întoarce, dar efortul pare să fi meritat, pentru că recordul nu a fost doborât de mai bine de 20 de ani. Această adevărată „clătită uriașă” a fost pregătită în Anglia, pe 13 august 1994.

Dar recordurile se pot desfășura și pe verticală, nu doar pe orizontală, așa că merită să menționăm și cel mai înalt „turn” de clătite. Recordul a fost opera unor bucătari olandezi, iar eforturile lor s-au materializat, pe 16 octombrie 2014, într-o structură formată din 242 de clătite și înaltă de 91,2 centimetri.

Nu mai puțin impresionant e și recordul pentru cele mai multe clătite preparate într-o oră, respectiv 1.092, rezultat înregistrat de americanul Ross McCurdy pe 13 august 2013. Însă știm bine că unde-s mulți puterea crește, deci nu e de mirare că o echipă de 175 de voluntari a reușit să facă în 8 ore 76.382 de clătite; s-a întâmplat tot în S.U.A, pe 9 mai 2009.

Toate ca toate, dar clătitele au nevoie și de umplutură, nu-i așa? Ei bine, nu știm câte clătite ați reuși voi să umpleți într-un minut, dar actualul record mondial, reușit la începutul acestui an (27 ianuarie 2015), este de 8 și îi aparține britanicului Sam Homewood.

Și n-am putea să încheiem fără un record de-a dreptul exotic. Vă vine să credeți sau nu, dar americanul Mike Cuzzacrea a alergat un maraton întreg în timp ce învârtea o clătită într-o tigaie. S-a întâmplat pe 24 octombrie 1999 și chiar nu s-a oprit timp de 3 ore, 2 minute și 27 de secunde.

Dacă v-am trezit cumva apetitul pentru recorduri cu clătite, nu putem decât să vă urăm succes și să vă amintim că măcar aluatul l-ați putea face rapid și delicios cu o unealtă potrivită. În rest, creativitatea și ambiția vă vor departaja de alții.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza