Dactrust
Contacteaza-ne

Cele mai iubite restaurante ale anului

Ca în fiecare an, platforma TripAdvisor face un top al celor mai bune restaurante din lume, top bazat pe feedbackul oferit de clienții care au experimentat la prima mână deliciile și serviciile diferitelor localuri. Clasamentul anului 2018 a fost publicat de curând și, surprinzător sau nu, primele două poziții aparțin Marii Britanii. Judecând după meniuri, am spune că bucătăria franțuzească nu pare să le fie străină restaurantelor din vârful ierarhiei, dar un restaurant franțuzesc descoperim abia pe poziția a treia.

De fapt, cu el vom și începe – Maison Lameloise din Chagny, un restaurant cu aproape un secol de tradiție, deci cu o arhitectură și un spirit aparte, se află astăzi sub conducerea lui Eric Pras, un chef pasionat de echilibru, rigoare și de armonia aromelor. Probabil că vor fi puțini cei care vor fi surprinși că acest restaurant, care funcționează încă din 1921 și care a transmis din generație în generație dragostea pentru tradiție, dar și pentru inovație, se poate lăuda și cu trei stele Michelin.

Argintul îi revine lui Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons, un restaurant din Oxford, și el cu oarece vechime (mai bine de 30 de ani) și recunoscut de cei de la Michelin printr-o distincție de două stele (pe care le-a primit la deschidere și pe care le-a păstrat în fiecare an, de-a lungul celor trei decenii de funcționare), poate fi experimentat strict gastronomic sau poate să facă parte dintr-o experiență mai amplă, căci se întâmplă multe lucruri interesante la Belmond.

Primul loc îi aparține restaurantului The Black Swan at Oldstead și probabil că trebuie să-l merite din moment ce Oldstead nu e tocmai o metropolă, nici neapărat foarte aproape de vreuna, dar locurile sunt rezervate cu mult în avans. Acest succes este meritul lui Tommy Banks, un chef talentat și carismatic, și al devotamentului său față de prospețimea ingredientelor – în bucătărie se folosesc ingrediente din producția proprie ori crescute sau cultivate în imediata apropiere, în Oldstead.

Însă, clasamentul merită aprofundat, inclusiv pe regiuni. Puteți descoperi mai multe pornind de aici și sigur aveți ce învăța!

Consultanta gratuita
, , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza