Dactrust
Contacteaza-ne

Cei mai buni chef-i din lume

Indiferent de domeniu, profesioniștii își doresc mereu să crească, iar una dintre modalitățile cele mai eficiente de progres o reprezintă raportarea la numele de referință ale nișei. Așadar, oricine lucrează într-o bucătărie de restaurant și visează să urce susținut în ierarhie, ar trebui să știe cine sunt cei mai buni chef-i din lume și să le urmărească activitatea și parcursul.

În acest moment, poate cu o oarecare marjă de subiectivism, cei mai buni bucătari de top ai lumii sunt:

  1. Gordon Ramsay – un caracter aparte, uneori de-a dreptul vulcanic, dar pe deplin devotat gustului și gătitului. Deși se pare că visul său fusese fotbalul profesionist, ne bucurăm că și-a găsit adevărata chemare în lumea gastronomiei, lume care sigur ar fi fost mai săracă fără el. Și să nu credeți că nu își merită notorietatea – nu e o întâmplare că televiziunile îl curtează atât de insistent – în prezent are 14 stele Michelin adunate (și a fost primul chef britanic care a reușit să obțină 10 stele Michelin).
  2. Jamie Oliver – n-ai cum să nu-l știi și să nu-l simpatizezi. Autor, prezentator, chef și un adevărat revoluționar pentru alimentație, recunoscut pentru pasiunea cu care susține gătitul complet, sănătos, cu ingrediente 100% naturale și respinge tot ce înseamnă fast-food.
  3. Wolfgang Puck – un magician al amestecurilor fusion între cele mai diverse culturi și alegerea preferată a multor celebrități pentru evenimentele lor private.
  4. Marco Pierre White – una dintre figurile emblematice ale bucătăriei contemporane și cel care a fost, la vremea respectivă, cel mai tânăr chef care să primească distincția celor 3 stele Michelin (avea 33 de ani la acel moment). Crede în progres prin dăruire și împărtășire, așa că nu e de mirare că inclusiv Gordon Ramsay a fost îndrumat de White.
  5. Anthony Bourdain – cel care și-a început cariera ca spălător de vase, iar două decenii mai târziu se afla în vârful topului bucătarilor lumii.
Consultanta gratuita
, , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza