Dactrust
Contacteaza-ne

Cea mai scumpă cafea din lume

S-ar putea să vă vină greu să digerați informația aceasta, dar cea mai scumpă cafea din lume se obține printr-un proces… să-i zicem surprinzător. Dar haideți să lăsăm veștile proaste pentru final.

Întâi de toate vă spunem că acest fel de cafea foarte special se numește Kopi Luwak, iar o singură ceașcă de cafea din acest soi poate costa până la 100$ (și nu mai puțin de 35$).

De ce este atât de specială această cafea? OK, nu vom putea să v-o spunem pe ocolite – practic, vorbim despre o cafea obținută din boabe parțial digerate de un mamifer simpatic numit civet. Da, această rudă indoneziană a pisicii mănâncă nestingherită boabele care o atrag, le digeră, iar rezultatul este colectat de producători.

Categoric nu sună bine, așa că de ce ar exista pe piață acest sortiment de cafea? Teoria spune că datorită aromei unice, aromă dată tocmai de procesul unic de fermentație la care sunt supuse boabele în interiorul civetului (civetei?); printre altele, enzimele implicate în ecuație fac boabele mai puțin acide, deci și mai puțin amare, mai puțin bogate în cafeină, dar și în proteine. Dar, mai mult, pentru că instinctul le ajută pe animale să aleagă hrana cea mai bună și nici civetul nu se abate de la regulă, acesta din urmă va alege cele mai bune și mai coapte boabe de cafea, deci și materia primă este de cea mai bună calitate…

Firește că procesul până la ceașca de cafea este îndelungat și boabele sunt separate de celelalte resturi organice, sunt spălate, uscate la soare, apoi puse într-un mojar pentru a li se elimina coaja etc. Iar în ceea ce privește băutura finală, ei bine, cafeaua se poate prepara în absolut orice formă se prepară și soiurile clasice, „nefermentate”.

Ei, ce ziceți? Ați încerca așa ceva? 🙂

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza