Dactrust
Contacteaza-ne

Ce mai înseamnă mic dejun, prânz și cină?

Legenda spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar prea puțini dintre noi își mai fac timp pentru el. Abia la prânz dacă reușim să ne desprindem de muncă, dar nici prânzul nu mai e ce a fost – adesea e luat târziu și pe fugă. Cina pare să fi devenit astăzi masa principală a zilei și, culmea, majoritatea nu mai ia cina pe timp de zi. Oricum, filozofia paradoxurilor stilului de viață modern nu face parte din obiectul activității noastre, dar cu siguranță ne interesează obiceiurile consumatorilor.

De fapt, am ajuns să ne gândim la acestea după ce am aflat că printre cele mai vizibile tendințe gastronomice globale se numără trei anomalii interesante. Așadar, iată ce s-a descoperit în urma unui studiu:

  1. 30% dintre consumatori cumpără frecvent alimente specifice micului dejun binișor după încheierea perioadei din zi (teoretic) alocată acestei mese. Ba, mai bine de o treime (35%) ar merge la un restaurant pe care nu l-ar frecventa neapărat în mod normal, dacă acolo s-ar servi „micul dejun” mult după orele dimineții.
  2. 26% dintre participanții la studiu ar opta cu plăcere la micul dejun pentru feluri principale, de regulă servite la prânz și cină: burgeri, taco, pizza etc.
  3. 32% dintre cei care au răspuns la chestionar se declară fani brunch și ar lua cu drag o gustare ca un fel de al doilea mic dejun înainte de prânz.

E drept că informațiile acestea sunt probabil cu grad mare de relevanță pentru situația din Statele Unite, dar adesea urmăm tendințele americane și, cine știe, poate se naște de aici vreo idee de afacere? Poate un restaurant care servește exclusiv micul dejun toată ziua? Programul Start-Up Nation încă nu s-a încheiat!

Consultanta gratuita

Comentarii

Comenteaza