Dactrust
Contacteaza-ne

Câteva informații surprinzătoare despre cafea

Probabil că cei mai mulți dintre voi v-ați început ziua cu o cafea. Poate că veți mai bea astăzi cel puțin încă o cafea. Poate că o beți de nevoie, poate că o savurați de plăcere, poate că e pur și simplu un ritual. Cert este că vorbim despre una dintre cele mai populare băuturi din lume, fie că se bea neagră, cu zahăr, cu lapte, cu frișcă sau mai „artistic”: latte macchiato, cappuccino, amaretto, frappe etc.

De fapt, cafeaua este atât de iubită încât se consumă în fiecare zi aproximativ 2,25 de miliarde de cești de cafea la nivel mondial. Iar dacă numărul, în valoare absolută, nu vă oferă un reper suficient de bun pentru amplitudinea consumului, aflați că singurul bun tranzacționat mai valoros decât cafeaua este petrolul.

Dacă ar fi să revenim la cifre, v-am mai putea dezvălui că 54% dintre americani beau cafea în fiecare zi (iar newyorkezii beau de aproape 7 ori mai multă cafea decât locuitorii din celelalte orașe americani), cheltuind fiecare o medie de 1.092$ pe an special pentru această băutură. Totuși, cei mai mari consumatori de cafea par a fi suedezii, având o medie de 2,4 cești de cafea pe cap de locuitor în fiecare zi.

Sau poate că ați fi mai impresionați dacă v-am spune că prima cameră web a fost inventată special pentru a monitoriza o cafetieră? Da, s-a întâmplat în Cambridge, așa că ați putea spune că licoarea neagră a stimulat și progresul tehnologic, iar asta făcând abstracție complet de cine știe câte invenții s-au născut târziu în noapte, din mințile unor oameni stimulați și menținuți în stare de veghe tocmai de efectul energizant al cafelei.

Așadar, bucurați-vă de cafea! Deși s-ar părea că puteți profita maximal de beneficiile ei doar dimineața, între 9:30 și 11:30; altfel, dacă o beți seara, există riscul să vă modificați ritmul circadian cu până la 40 de minute.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza