Dactrust
Contacteaza-ne

Cei mai buni chef-i din lume

Prestigioasa revistă franțuzească Le Chef studiază extrem de exigent întreaga lume gastronomică și, conform observațiilor și expertizei, întocmește în fiecare an un top al celor mai buni bucătari-șefi din lume. Clasamentul reunește 100 de nume cu rezonanță din întreaga lume și credem că măcar primii trei clasați merită și aici puțină atenție, cu atât mai mult cu cât această publicație este susținută de profesioniști pentru profesioniști în bucătărie.

Nu este de mirare că, dintre cei o sută, 35 se ocupă de magia din bucătăriile proprii în Franța (5 dintre ei sunt chiar în top 10), 12 în Japonia, 8 în Statele Unite, iar restul risipiți în restul lumii. Deci cu atât mai puțin veți fi surprinși să aflați că primul nume din top, deci cel mai iscusit chef al lui 2017, se preconizează a fi unul franțuzesc – Alain Passard. „Templul” său este restaurantul parizian L’Arpege, local pe care l-a deschis în 1986 și căruia Ghidul Michelin îi acordă în prezent trei stele. Ce cadou frumos pentru cea de-a 30-a aniversare a acestui restaurant (respectiv pentru cea de-a 20-a aniversare a celor trei stele cu care este distins)!

Al doilea maestru-bucătar din clasamentul Le Chef, Martin Berasategui, are origini spaniole și se poate spune că rămâne fidel rădăcinilor sale, căci toate cele opt stele Michelin pe care le-a adunat cu grație din restaurantele sale vin din Spania: trei de la restaurantul care îi poartă numele (în Lasarte), trei de la restaurantul care funcționează în Hotelul Monument (Barcelona) și încă două de la Restaurantul MB (din incinta Ritz-Carlton Abama, Tenerife).

Despre numărul trei, Pierre Gagnaire, aproape că am putea spune că este un suflet de poet care a ales să își exprime lirica în bucătărie. Adică sigur că gastronomia e o artă și oricine împletește ingrediente și montează farfurii cu succes are nevoie de o fibră aparte… Însă Pierre Gagnaire are o înțelegere cu totul aparte a ceea ce înseamnă gătit, materii prime și tot ce are legătură cu acestea. De fapt, această perspectivă (întrupată în preparate foarte curajoase) i-au și adus notorietatea și nu e deloc întâmplător că astăzi se împarte între Orient și Occident – între Seul și Londra, Dubai și Paris, Tokyo și Las Vegas etc.

Restul clasamentului îl puteți vedea aici, dar vă recomandăm călduros să nu vă limitați la o listă de nume. Căutați-i, descoperiți-le povestea, învățați din minunile care le ies din mâini.

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza