Dactrust
Contacteaza-ne

Băuturile verii lui 2019

Granita sau frappe-ul probabil că nu se demodează niciodată. Nici cocktailurile clasice: mojito, cuba libre, tequila sunrise, margarita, pina colada, daquiri, hugo etc. Toate sunt fresh, delicioase, răcoritoare și fiecare știe care e preferatul său detașat. Dar per ansamblu pare că există un firicel de „modă” ca în lumea fashion și fiecare vară parcă începe să aibă și câte o vedetă ceva mai „altfel,” așa că ne-am uitat la ce preconizează specialiștii de prin alte părți și am descoperit câteva băuturi interesante care și-ar merita locul și prin meniurile românești.

Espresso Martini tare și energizant (vodka, kahlua, espresso, preferabil în proporții egale, și gheață din plin)

Aperol Spritz în diferite reinterpretări, cu liber de creativitate la fructe, șampanie, apă minerală cu diferite arome etc. (vă reamintim că un Aperol Spritz clasic se face cu prosecco, portocală, apă minerală, Aperol și gheață)

Cocktailurile cu Aquavit, tăria de marcă a nordicilor (de exemplu, Bitter Almonds: Aquavit, cynar, Amaretto, apă tonică, gheață, o felie de lămâie și puțină mentă pentru decor)

Tom Collins răcoritor cu adaos de castravete (gin, suc de lămâie, sirop dulce, apă minerală, gheață și castravete)

Cocktailuri pe bază de băuturi alcoolice cu arome puternic vegetale (de exemplu, Chartreuse verde, gin, suc de lime, sirop de zahăr, albuș de ou și gheață)

La fel, sigur ar fi interesant să vedem mai mult curaj din partea barmanilor și a localurilor cu amestecuri unice, „signature drinks.”

Consultanta gratuita
, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Comenteaza